Potravinářský beton
Dobrý den, poprosil bych Vás o radu jak ošetřit beton pro styk s potravinami a vodou. - jaký beton je vhodné použít (jedná se o odlití kuchyňské desky se dřezem) - jak beton ošetřit (po zbrousení, viděl jsem aplikaci dvou nátěrů, bohužel nejsem schopen dohledat české názvy výrobků) Velmi děkuji za radu, případně další informace. Pavel
Odpověď:
Tato poradna se zabývá nátěrovými hmotami, vhodný druh betonu je vhodné konzultovat s odborníkem stavařem. Pro povrchovou úpravu betonu (kuchyňské desky) jsou vhodné dvousložkové epoxidové nátěrové hmoty Epolex které dobře odolávají vodě i mycím prostředkům, patří mezi nejtvrdší a nejodolnější nátěrové hmoty a bezbarvý lak EPOLEX LAK NA DŘEVO S1300 a email EPOLEX EMAIL PROFI S2321 ( v některých odstínech např, bílý, šedý) jsou schváleny hygienikem pro přímý styk s potravinami. První penetrační nátěr se aplikuje natuženým a silně naředěným lakemEPOLEX LAK NA DŘEVO S1300 nebo i stejně upraveným emailem. Po zaschnutí se aplikuje natužený lak EPOLEX LAK NA DŘEVO S1300 nebo email EPOLEX EMAIL PROFI S2321 (podle požadavku na vzhled) obvykle ve 2-3 nátěrech.
Odpovídá:
Pavel Janků (Technická poradna barvy, laky, nátěrové hmoty)